недеља, 23. фебруар 2020.

MOLIMO VAS! BAREM PODELITE! Maksim želi da živi! Ne napuštajmo ga!

AKO VAM NIJE TEŠKO, PODELITE KLIKOM NA OVO DUGME - 


Maksim je dete iz uredne trudnoće. Rođen je prevremeno, ali bez komplikacija na porođaju. Pušten je iz bolnice kao zdrava beba. Nakon mesec dana Maksim je dobio infekciju - usrosepsu, kada je hospitalizovan u Dečijoj internoj klinici u Nišu, na odeljenju neonatalogije. Od tada počinje Maksimova borba. Dobio je prvi epi napad, počeo je da gubi na kilaži, da otežano diše, izgubili su mu se svi refleksi. EEG nalaz je bio jako loš, a magnet uredan. Prebačen je u Tiršovu radi daljeg ispitivanja. Urađeni su mu metabolički i genetski nalazi, gde nije nađen uzrok njegovog stanja. 
Roditelji su ga odveli na kontrolni EEG i magnetnu rezonancu na kliniku u Istanbul. Magnetna rezonanca je pokazala da ima oštećenje mozga, a EEG da ima infantilne spazme koji se ne mogu odstraniti operativnim zahvatom, već samo lekovima. Dobio je terapiju koja je napade svela na minimum. 
Maksim još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, a hrani se putem PEG-a. 
Za njegov napredak potrebno je omogućiti intenzivnu fizikalnu rehabilitaciju, orofacijalnu masažu i terapije gutanja, održavanje aspiratora, lasersku akupunkturu, nabavku inhalatora i ortopedskih pomagala, medikamente, suplemente i medicinski potrošni materijal, kao i sredstva za troškove puta i smeštaja u zemlji i inostranstvu.
Maksimovi roditelji se nadaju da će Maksim, uz intenzivniji rad sa njim, savladati sve prepreke i imati srećnije detinjstvo. 
Pomozimo Maksimu da uspe u svojoj životnoj borbi i konačno se pridruži igri sa svojim vršnjacima.
Naše malo Maksimu znači sve! Budimo humani!

AKO VAM NIJE TEŠKO, PODELITE KLIKOM NA OVO DUGME - 
Pomozimo Maksimu!

 Upišimo 778 i pošaljimo SMS na 3030!
Cena poruke je samo 200 dinara(pdv se ne naplaćuje)
Odreknite se jedne kutije cigara, spasite Masimu život!
AKO MOŽETE DA DONIRATE VIŠE OD 200 DINARA, ISPOD JE LINK!
Ostale mogućnosti uplate pomoći za MAKSIMA možete videti na sajtu Humanitarne fondacije Budi human OVDE-  https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/778/maksim-milenkovic
OVO JE FACEBOOK PROFIL RODITELJA DETETA, ZA SVE OSTALE INFORMACIJE -https://www.facebook.com/bojanjovana.milenkovic

Molimo vas da se učlanite ispod u našu grupu! Grupa je posvećena deci kojoj život zavisi od nas!

      https://www.facebook.com/groups/pomozitedeci/

1 коментар:

  1. Do you realize there's a 12 word sentence you can say to your crush... that will trigger deep feelings of love and instinctual attractiveness for you buried within his heart?

    Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, admire and protect you with his entire heart...

    12 Words Who Trigger A Man's Love Impulse

    This impulse is so hardwired into a man's brain that it will drive him to work better than ever before to do his best at looking after your relationship.

    Matter of fact, fueling this all-powerful impulse is absolutely essential to getting the best possible relationship with your man that once you send your man one of these "Secret Signals"...

    ...You'll immediately notice him expose his heart and soul to you in such a way he haven't experienced before and he will recognize you as the only woman in the galaxy who has ever truly appealed to him.

    ОдговориИзбриши