четвртак, 19. децембар 2019.

MOLIMO VAS! DELITE! DECA ŽIVE 10 GODINA BEZ STRUJE! DANAS SLAVE NIKOLJDAN U MRAKU!

MOLIMO VAS! PODELITE OVAJ APEL -


Pred vama je jedna tragicna i istinita prica, gde cekanja nema.. Ko procita ovaj APEL a ostane gluv i ne zaigra mu suza u oku taj je od celika satkan . Ali Srbijo, znam da je velika vecina onih saosecajnih porodicnih ljudi, koji svako vece bezbrizno ususkaju i poljube svoju situ decu i pozele im laku noc... E oni ce nam se pridruziti da Panicima svane. Nase malo njima znaci SVE ! Panici nisu prosjaci, oni su na zalost do sada bili zaboravljeni od svih nas...I nemojte dok citate osecati sazaljenje I tugu, vec budite ponosni sto ste deo jedne velike nesebicne druzine koja ce u narednim mesecima uraditi da za Panice san postane java . Prica koja je pred vama je vrlo potresna,skrivena svo ovo vreme zbog dostojanstva porodice koja je mislila da moze sve sama. Ali posle poslednje tragedije koja ih je zadesila, nema vise ni vremena ni izgovora. Svi slozno za Panice. Bila su to 3 sokola, tri uzdanice... DANAS im je Krsna Slava Sveti Nikola, a nikada zalosnije se svom svecu nece pokloniti ! Zive bez struje i vode u 21om veku, pre pola godine posle teske bolesti umro je otac, glava porodice a juce je bila sahrana najstarijeg sina Slobodana koji je na zalost digao ruku na sebe. Zasto je Slobodan ostavio ucveljenu majku I maloletnu bracu same na ovom surovom svetu, ta bolna istina je otisla sa njim.... Srce da pukne , kamen da zaplace ! Ostala su sada dva nejaka ptica, sa samohranom majkom... i jedna OGROMNA nada da cemo se kao nebrojano puta do sada udruziti i uneti sunce u njihove zivote. Porodica PANIC zivi u selu Milicevci, nedaleko od Cacka. Oduvek zive bez vode , u kuci nisu razvucene vodovodne instalacije, na 350 metara od kuce je bunar ali je nepristupacan pa svakodnevno vodu ove nejake ruke donose od komsija. Kupaju se u koritu, poljski wc je na 50 metara od kuce. U kuci struje nema 10 godina, brojilo je demontirao EPS pre 4godine I odneo. Uci se, zivi, sanja...u polumraku.... Letos je porodica ostala bez oca, Slavka. Slavko je bio ucesnik i dobrovoljac svih ratova od 1991 do 1999te. Bio je primalac boracke penzije i na jedan njen maleni deo imaju pravo deca dok se skoluju. Majka Dragica radi kao negovateljica u obliznjem starackom domu. Neguje stare i nemocne sa puno posvecenosti i paznje, ali njena deca su vise gladna nego sita. Pozrtvaovan roditelj, borac, stub, ... Jedva je pristala i saglasila se da animiramo siroke mase, da se njihova prica cuje. Kaze : "Ja cu im zaraditi.." Nemoj majko ponos da te sputava, ti si svoju slabasnu kicmu iskrivila, pusti sada nas tvoje komsije, zemljake, sunarodnike da se ukljucimo... Najstarija cerka Danijela je udata, pomaze svojoj porodici koliko i kad god je u mogucnosti ali ni ona nije zavidnog finansiskog stanja. Branislav je jedan vredan decak, pohadja Srednju Masinsku skolu u Cacku, smer auto limar. Mladjani Miroslav je 2007o godiste i ide u osnovnu skolu Stepa Stepanovic u selu Gornja Gorevnica! 

JOŠ JEDNOM VAS MOLIMO! PODELITE OBJAVU, MOŽDA NEKO MOŽE DA POMOGNE - 



POGLEDAJTE SNIMAK! 
Gorevnica. Svi su dobrog zdravlja, skromni, nekako vedri duhom. I to malo pomoci s vremena na vreme koje donese lokalni svestenik I uciteljica iz skole, sramezljivo uzmu uz beskrajnu zahvalnost. Ova akcija se pokrece radi : 1. Dovodjenje vode i struje u porodicnu kucu Panica (prikupljanje finansiskih sredstava radi otplate duga za ponovni prikljucak na struju i ugradnja pumpe na izvoru 350 metara od kuce radi sprovodjenja u kucu) 2. Adaptacije kuce u elementarnom vidu (razvlacenje instalacija strujnih i vodovodno kanalizacionih , opremanja najosnovnijom belom tehnikom i namestajem ) 3. Prikupljanja donacija u vidu svog gradjevinskog materijala i angazovanje majstora volontera koji mogu i zele da doprinesu. 4. HRANA ! Snadbeti porodicu sa hranom i svim kucnim potrebstinama. 

Ovim putem molimo, sve vas koji na bilo koji nacim mozete da doprinesete da ne razmisljate mnogo vec SAD I ODMAH da se ukljucite. Ma koliko mala ta pomoc bila, znajte da je znacajna ! Ukoliko zelite da finansiski doprinesete akciji, novac uplacujete na JEDAN I JEDINSTVEN ziro racun a koji glasi na majku Dragicu Panic , Euro bank EFG 250-4060054441500-02 , telefon 0643389209 

Za sva pitanja u bilo koje doba tu je dalji rodjak I pokretac akcije Vlade Dragic 065-34-20- 430

SVE OSTALE INNFORMACIJE MOŽETE DOBITI I NA OVOM FACEBOOK PROFILU - https://www.facebook.com/vlade.dragic.7


Molimo vas da se učlanite ispod u našu grupu! Grupa je posvećena deci kojoj život zavisi od nas!

      https://www.facebook.com/groups/pomozitedeci/

Нема коментара:

Постави коментар