недеља, 26. јануар 2020.

MOLIMO VAS! BAREM PODELITE! NE DOZVOLIMO DA JANJA OSTANE INVALID!

AKO VAM NIJE TEŠKO, PODELITE OVDE- 



Janja je dete iz druge kontrolisane trudnoće. Rođena je u četrdesetoj nedelji. Na samom rođenju nije disala dva minuta zbog čega je intubirana i prebačena na odeljenje neonatologije, gde je u inkubatoru provela svojih prvih mesec dana.
Narednih godinu ipo dana lečena je od hipotonije, brojnim fizikalnim terapijama. Nakon urađene magnetne rezonance glave u septembru 2019. godine uspostavljena je dijagnoza.
Janja ima Jubertov sindrom. Odnosno nerazvijenost malog mozga i mozdanog stabla. Pored Jubertovog sindroma, ona ima i polidaktiliju (šestoprstost) i ptozu desnog kapka, koju je operisala sa samo tri meseca.
Janja ne sedi, ne hoda, delimično drži glavicu uspravno, ali je jedno veselo i razdragano dete, puno života. Jako se raduje svom bratu i deci, ali ne može sa njima da se igra. Dosta je pozitivna i nasmejana, mnogo se trudi i želja svih je da što pre prohoda, uhvati brata za ruku i pođe u dečiji svet odrastanja gde bi i trebalo da bude. 
Da bi stala na svoje nogice potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lečenje u banjskim uslovima, kao i rad sa logopedom, defektologom, somatopedom, psihologom, pedagogom, a svi ti tretmani iziskuju dosta novca. 
Za Janjine prve korake! Budimo humani!
Pomozimo Janji!
 Upišimo 767 i pošaljimo SMS na 3030!
CENA PORUKE JE SAMO 200 DINARA!
AKO MOŽETE DA DONIRATE VIŠE OD 200 DINARA, ISPOD JE LINK!
Ostale mogućnosti uplate pomoći za JANJU možete videti na sajtu Humanitarne fondacije Budi human OVDE- https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/767/janja-stojanovic


Molimo vas da se učlanite ispod u našu grupu! Grupa je posvećena deci kojoj život zavisi od nas!

      https://www.facebook.com/groups/pomozitedeci/

2 коментара: